De Gouden Luca

Met trots delen wij u mee dat we wederom de Gouden Luca in niveau 4 hebben verdiend.

Softwareleverancier Exact introduceert de Gouden Luca. Elk accountants- of administratiekantoor dat werkt met Exact Online en actief klanten adviseert dat ook te doen, komt in aanmerking voor deze uiting van waardering.

Accountants zijn al sinds jaren een belangrijke schakel in het advies voor boekhoudsoftware richting ondernemend Nederland. Voor Exact dus een belangrijke partner in het goed adviseren van ondernemers op automatiseringsgebied. Menig accountant heeft de vraag gekregen wat voor advies zij zouden uitbrengen over bedrijfssoftware aan ondernemers. En de software is vaak de sleutel tot online samenwerking en het wegnemen van administratieve lasten.

De Gouden Luca

Voor accountants die hun ondernemende klanten adviseren om Exact Online te gebruiken voor hun bedrijfsadministratie is er een nieuwe uiting van waardering. De softwareleverancier wil graag alle accountants- en administratiekantoren die Exact zien als een strategische keuze bedanken voor hun vaak lange relatie.Om hier uiting aan te geven is er een Gouden Luca in het leven geroepen. Elk kantoor dat in de afgelopen jaren klanten heeft geadviseerd om met Exact te werken, ontvangt een van de vier edities van deze Luca. De Gouden Luca kent een kleurniveau variërend van rood, blauw, paars en als hoogste niveau zwart en kan aan de muur worden gehangen.

Waarom heet het de Luca?

Als we terug gaan in de tijd blijkt de allereerste vorm van dubbel boekhouden te zijn bedacht door Luca Bartolomeo de Pacioli (Borgo San Sepolcro, Toscane, 1445 – Rome, 1517). Bartolomeo was een Italiaans wiskundige en franciscaner, wat de link naar het beroep van accountant en boekhouder logisch maakt. Naast dat hij dus de grondlegger is van dubbel boekhouden, maakte hij ook illustraties. Zo ook van de voorletter van zijn naam. Deze is te zien op de Gouden Luca als beeld.